2011. október 12., szerda

Horror a tepsiben- avagy egészben sült pisztránggal próbálkoztam


A horror része a dolognak, hogy a halacskákat egészben (szemekkel, fogakkal, farokkal, uszonyokkal együtt) sütöttem meg. Nem vagyok érzékeny az ilyesmire (legalábbis eddig úgy tudtam) de amikor a halak kicsusszantak a zacskóból a mosogatóba, majd farkasszemet néztek velem, hát enyhén szólva elbizonytalanodtam. Mindegy, ha már megvettem, erőt vettem magamon és a világháló segítségét hívva valami egyszerű receptet kezdtem keresni.
Végül flatcat blogjában találtam meg a nekem való receptet.

A lusták kedvéért azért leírom ide is:
hozzávalók fejenként:

  • egy pisztráng egészben, belsőségektől megtisztítva (25-35 dkg)
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • egy nagyobb citrom fele
  • 2-3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés (olíva)olaj

  • A halakat megmostam, besóztam, belsejükbe kerültek a citromszeletek, kakukkfű, vajdarabkák, fokhagyma, kívül meglocsoltam olivaolajjal és előmelegített sütőben megsütöttem őket.



    tejszínes zöldborsópüréhez

  • 450 gr zsenge zöldborsó (mirelit)
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín



  • Baromi egyszerű és mégis annyira finom ez a köret, hogy komolyan mondom, nem értem eddig hogyhogy kimaradt az életemből. A mirelit zöldborsót (mondjuk, itt el lehet bukni ha nem zsenge borsót veszünk) forró vízben puhára főztem, a vajjal, tejszínnel, kevés sóval pürésítettem. Gyönyörűséges élénkzöld masszát kaptam.

    Megjegyzés: továbbra is maradok tengeri hal rajongó, viszont néha nem árt kísérletezni a hazai fajtákkal is. Sajnos, a pisztráng tele volt szálkával, ezért akinek nincs türelme, az ne is próbálkozzon. Továbbá, meg kell még jegyeznem, hogy a Ház Ura étvágyának ebédre ez a fogás nem volt elegendő, hamarosan meg is érkezett hozzánk a régi jó pizzafutár:)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése