2012. január 20., péntek

Ami mindig bejön: padlizsánkrém



Ez az ami bármikor jöhet, évaszaktól, napszaktól függetlenül. Padlizsánt szerencsére már egész évben lehet kapni, persze a profik a szezonban vásárolnak tetemesebb adagot, amit megsütve (faszénen a legjobb, de én sütőben szoktam), pürésítve zacskóban el lehet tenni a fagyra.
Több változatát kóstoltam már de nekünk az alábbi elkészítéssel jött be.

A héjastul puhára sütött padlikat fakéssel (hogy ne feketedjen) meghámozzuk, szintén fa villával összetörjük, majd jöhet apróra vágott vöröshagyma, majonéz, tejföl, só, bors. Jól összedolgozzuk és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal fogyasztjuk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése