2011. szeptember 2., péntek

Lazac sült zöldségekkel, cukkinis barnarizzsel


Hát itt az újabb beszámoló. Igazából nem is recept, inkább csak kedvcsináló egy könnyű nyárias ebédhez/vacsorához.
Lazac:
A lazacfilét éles kés segítségével megszabadítottam a bőrétől (mert nem volt kedvem pikkelyezni, amúgy nagyon finom a ropogós bőre is), majd szemöldökcsipesszel kihúzgáltam belőle a szálkákat. Ne féljetek, nincs sok és ami van, az is könnyen kijön.
Ezek után lehet fűszerezni, kinek hogy tetszik. Pl. elég csak megsózni, borsozni, vagy kis citromlével meglocsolni, esetleg fokhagymás fűszerolajjal bekenni vagy mézzel, chilivel és szójaszósszal bepácolni sütés előtt. Szinte lehetetlen elrontani. A lényeg, hogy forró serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát süssük. Figyeljünk, nehogy kiszárítsuk.


Sült zöldségek:
Na, erre végképp nem szeretnék receptet kreálni, használjátok a fantáziátokat. Alkalmas zöldésgek pl: gomba, pritaminpaprika, cukkini, padlizsán, hagyma, fokhagyma, stb. stb....
Itt a lényeg, hogy kedvünk szerint fűszerezzük és könyörgöm, nehogy plöttyedtre pároljuk, hanem tényleg süssük:)


Cukkinis barnarizs:
A barnarizst mosás után dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük, közben kevés olajon apróra vágott fokhagymát pirítunk, rádobjuk a cukkini kockákat. Sózzuk, borsozzuk, majd a kész barnarizsbe keverjük.
 
 

2 megjegyzés: