2011. augusztus 11., csütörtök

Csokiimádó Barátaim! Itt az újabb recept!

 
Ahogy már ismerhettek, ez a recept sincs túlbonyolítva, elég hamar elkészül, rögtön lehet enni de még másnap is teljesen friss, puha, nem keményedik meg, nem szárad ki.
 
Sacher muffin
 
hozzávalók 12 db-hoz:
 
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor

  • A muffinttepsit kibéleljük papírkosárkákkal. A darabokra tört csokit felolvasztjuk a margarinnal, félretesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl.
    A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott csokit és a baracklekvárt (10dkg-ot). A lisztet elkeverjük a sütőporral és kisebb adagokban az előzőekhez keverjük.
    Melegítsük elő a sütőt, öntsük a tésztát a formákba, majd 22 percig süssük.


    Az eredeti recept a Rama 2010-es receptnaptárjából származik de és a Nosalty-ról lestem és elhagytam a végén pár dolgot:
    http://www.nosalty.hu/sacher_muffin_recept_17275
     

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése