2013. május 26., vasárnap

Miriam titkai - Egy marokkói vacsora

Újabb éttermet volt szerencsénk kipróbálni, mégpedig a Savannah Afrikai éttermet a Dohány utcában. Nagyon ígéretesen hangzott a Lucullus BT által küldött menüsor, és most sem csalódtunk a vendéglátásban. Marokkói volt a tematika, a tulajdonos hölgy, Miriam vezetett be minket a tradicionális marokkói konyha sajátosságaiba.


Egy színes, jeges koktéllal indítottunk, majd utána jött az előétel, a Marrakeshi tál. Többféle mártogatóst képzeljetek el (marokkói padlizsán, sárgarépakrém, Favabab-mártogató) lepénykenyérrel, olajbogyóval és zöldségekkel. Szuper kezdés volt, egészen szokatlan ízvilágot kaptunk, minden egyszerre volt édes és fűszeres.


Ezután a leves következett (mentás, mandulás paradicsomleves). Ez nem volt hangsúlyos eleme a menünek, de jó felvezetésnek éreztük a főételhez.


Érkezett is a lényeg hamarosan, marokkói bőségtál. Már az ételek neve is beszédes: a tálon volt aromás báránytagine szárított gyümölcsökkel (ez lett a Chefsisters lányok általános kedvence), citromos, olívás, zöldséges csirketagine (ezt szintén nem tudtuk abbahagyni) és kefta, húsgombóc. Mindezek mellett az izgalmat a köretek és a saláták fokozták: kaptunk kuszkuszt és oreganós, sáfrányos rizst (tökéletesen kiegészítették a tagine-t), plusz Casablancai narancsos, diós salátát (ezt a vacsora végén magában csipegettük, annyira finom volt) és marokkói csicseriborsó saláta paradicsommal. 


A hangulatról mindenképpen szeretnénk szót ejteni: az étterem egészen pici, de éppen ezért családias, a tulajdonosok pedig nagyon kedvesek és közvetlenek. A címben említett Miriam és férje egész este velünk voltak, és éreztük, hogy sokat készültek a vacsorára. A közös tálnak köszönhetően pedig az asztaltársakkal is sikerült hamar összebarátkoznunk. A fenti tányéron található elrendezést pedig mi állítottuk össze Lucullus Gábornak:)

A desszert amilyen pici volt, olyan tartalmas. Egy ünnepi mandulás desszertkülönlegességet készítettek nekünk, először a kókuszgolyó jutott eszünkbe róla, de az első falat után fahéjas-omlós élményt kaptunk. 


Nagyon jól éreztük magunkat, tervezzük a visszatérést, sőt, a tagine-edény vásárlást is:) Menjetek el ti is, teszteljétek bátran, mi nagyon ajánljuk!

Savannah Afrikai Étterem honlapja: www.savannah.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése