hozzávalók (3-4 személyre):
1 egész filézett csirkemell
10 dkg sajt (jelen esetben házi fokhagymás)
10 dkg puha vaj
bazsalikomlevél, medvehagyma
só, bors
A csirkemellfilét vékonyan felszeleteljük, esetleg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a vajjal, hozzáadunk tetszés szerint zöldfűszereket. A masszából kisebb gombócokat formázunk, majd beletekerjük a hússzeletekbe. A tekercseket beleállítjuk a kivajazott muffin formába, 180 fokon pirulásig sütjük. Mi egyszerű burgonyapürével és őszibarack befőttel fogyasztottuk.
tipp: szezonjában tettem el a fagyasztóba apróra vágott medvehagymát, ezt bármikor elő lehet venni, levesekbe, tésztákhoz nagyon finom.
variációk: legtöbbször a húst még be szoktam tekerni bacon szalonnába, ettől még finomabb lesz. A belevalókat illetően pedig mindenki engedje el a fantáziáját!
Ezt már én is ki akartam próbálni! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, a csirkének megpirul a széle?
Eszterke, a kishúg
persze, megpirul, ropogós kívül, belül puha és kifolyik a sajt:)
VálaszTörlésÓó, azt hiszem, tudom, mit főzök hétvégén :)
VálaszTörlés