2011. május 18., szerda

Csőben sült spenótos penne, avagy egy új időszámítás kezdete



Nem hiszitek el mi történt nálunk! Az Uram, aki eddig utálkozva utasított vissza mindenféle spenóttal kapcsolatos közeledésemet, most először megette, amit magamnak főztem, sőt másnap újra fogyasztott belőle (igazából a másnapra szánt ebédemet is megette, de nem bánom). Nem tudom mi lehet a titok, mindenesetre ez elég jó indok arra, hogy megosszam veletek a receptet.

hozzávalók:
250g penne tészta
egy zacskó natúr parajpüré (fagyasztott)
5 dkg vaj
kevés reszelt parmezán
só, bors, szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 tojás
20 dkg trappista sajt


A tésztát kifőzzük al dente állagúra, a spenótot (ha kiolvadt, vagy mikroban kiolvasztjuk) összekeverjük a tejszínnel, reszelt fokhagymával, fűszerekkel, tojással, vajjal, majd hozzáadjuk a tésztát is.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük, közé mehet a parmezán, tetejére reszelt trappista. Forró sütőben pirosra sütjük.


Most csak azt nem tudom, hogy ez pillanatnyi hangulat volt nála, vagy ezek után szóba jöhet a spenót ha főzök:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése