2011. május 9., hétfő

Szupergyors és szuperfinom desszert

Nemrég rákényszerültem az otthon fellelhető készletből összehozni valami desszertfélét, mivel nem volt kedvem vásárolni. Elég jó kis édesség kerekedett belőle. Nem akarok hazudni az időigényt illetően, de nagyjából 10 perc alatt kész.

hozzávalók „beöntési” sorrendben:

1 db IKEA-s üvegtepsi (imádom: MIXTUR 35*25 cm)

1 zacskó La cestera biscuits kerek piskóta ( Lidl-ből) 250g-os

2 zacskó Dr. Oetker étcsokis puding

1 üveg magozott meggybefőtt

4 dl habtejszín ( szigorúan hűtőhidegen), 2 cs habfixáló, 2 cs vaníliás cukor, esetleg még cukor ha igénylitek

A művelet ennyi: asztalra helyezzük az üvegtepsit, laza mozdulattal beleöntjük a piskótatallért, a forró pudingot ráöntjük. Ha kihűlt, mehet rá a meggy, majd a felvert tejszín. Kreatívok és igényesek szórjanak rá csokireszeléket, színes dekorcukrot, citromhéjat, bármit.
Ennyi:)



Variációk: próbáltam azóta vaníliás- őszibarackosat is, nem tudom eldönteni melyik a jobbJ

4 megjegyzés:

  1. én tudom:) a csokis-meggyes az én kedvencem!

    VálaszTörlés
  2. Fú, a barackos variációt kipróbálom, mert a csokipudingot nem szeretem! :)

    VálaszTörlés
  3. Áná, de hiszen ezen a fotón úgy tűnik, még egész jó barátságban voltál vele;)

    VálaszTörlés
  4. Kérlek szépen, ez lekvár...:D

    VálaszTörlés