2011. február 18., péntek

Mustáros halfilé spenótos krumplival

Egy egész hétvégén át tartó masszív zabálás után néha kifejezetten jól esik egy kis könnyű fogás, nálam ebbe a kategóriába esik a következő étel, amely nem ma készült ugyan, de nem is rég, csak lusta voltam posztolni.
hozzávalók (2 főre):
4 szelet halfilé (jelenlegi favorit a pangasius)
mustár, só, bors, vaj
4-5 szem krumpli
0,5 kg mélyhűtött leveles spenót
2,5 dl tejszín
szerecsendió, fokhagyma



A halat nem mindig szoktam kiengedni, hanem fagyos állapotban befűszerezem sóval, borssal, bekenem mustárral és kevés vajon fedő alatt teflon serpenyőben puhára párolom, ha kell leöntöm alóla a levet majd megpirítom. Ez kész.
Közben vajat hevítek, beledobok ízlés szerinti mennyiségben felaprított fokhagymát, ha megpirult mehet rá a fagyos spenót levél, fedő alatt megpárolom. Ha kész (nem jó ha szétfő) sózom, borsozom, meghintem őrölt szerecsendióval, felöntöm 2,5 dl tejszínnel, majd összekeverem az előre megfőzött kockára vágott főtt krumplival. Ha felforrt (utálom a "rottyan" szót, de amúgy az kellene ide), ez is kész.
Tálaláskor citromot facsarhatunk rá. Vacsorára is kiváló, nem terheli meg a kis gyomrunkat:)



tipp: nem akarok itt most a google-ból kiollózni ismeretterjesztést a pangasiusról, de annyit javasolnék, hogy aki alapból nem szereti a halat, az is kóstolja meg ezt a fajtát mert szerintem nincs az a tipikus halíze, ami miatt sokan utálkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése