Nos, a héten csirkepörkölt volt, ám úgy alakult, hogy elég sok maradt belőle. Mihez is kezdjek vele? Eszembe ötlött, hogy csinálhatnék hortobágyit. Plussz volt a fagyasztóban a fentiek miatt lefagyasztva egy adag disznóból készített pörkölt. Ezekből kerekedett a húsos palacsinta. Persze a férjem így már jóízűen megette:)
Húsos palacsinta
hozzávalók:
bármilyen húsból pörkölt, akár keverve is
1 nagy doboz tejföl
2 dl tejszín
12 db sós, nem túl vékony palacsinta
só, bors, pirospaprika
Pontos arányokat nem tudok, minden attól függ, mennyi a pörköltünk. Nekem kicsit több maradt csont nélkül mint 0,5 kg. Ehhez sütöttem 12 db sós palacsintát (fél liter tej, 3 db tojás, liszt, szóda, só, olaj de ezt úgyis mindenki tudja). A húst nagykéses robotgépben (mi a pontos neve ennek?) apróra vágtam, fűszereztem majd hozzákevertem a tejszínt. A palacsintákat megtöltöttem a masszával, majd kivajazott tepsibe fektettem őket. A tejfölt kikevertem 2 ek liszttel, sóval, csipet pirospaprikával és nyakon öntöttem a szépen elrendezett palacsintákat.
Forró sütőben 15- 20 perc alatt pirosra sütöttem. Jaaaaaaaj de szép lett!:)
A szemfülesek kiszúrhatták, hogy a képen csak 6 db palacsinta látható, nem csalok, ez azért van mert jó meny lévén anyósomék is kaptak egy adagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése