2011. szeptember 11., vasárnap

Házi hotdog, minden jóval


Na, ezt szeretem én: egyszerű megint, friss és ha beleharapsz, egyszerre száz íz robban a szádban. O. és Cs. járt nálam vendégségben megint, ők azok, akikkel rendszerint gyorséttermi kajákat szoktunk megvalósítani otthon (lásd például a káposztasaláta történetét).

Most valamiért hotdogra vágytunk, de nem akármilyenre! Töltheted ezzel, töltheted azzal, a kifli csak dagad, dagad, addig, amíg már bele sem tudsz harapni:) Ahogy a képen is láthatjátok, megpakoltuk mindennel, paradicsommal-uborkával-újhagymával, a  tetejére pirított hagyma és kétféle sajt is került. Füstli volt a hús, mellé persze kólát ittunk, és közben természetesen filmet néztünk: a Házibuli nélkül úgy gondolom, az élmény nem lett volna ennyire teljes:)

A mi tapasztalatunk szerint a következő összeállítás a nyerő:

1 hotdoghoz:
4-5 karika paradicsom, uborka
1 evőkanál karikára vágott újhagyma
kiskanál ketchup és majonéz, esetleg chiliszósz
1-1 evőkanál reszelt trappista ÉS füstölt sajt
1 füstli/bécsi virsli/grillkolbász/stb. (igazából mindegy)
1 kifli

A sorrendet illetően különböző iskolák léteznek, mi ezt követtük: grillserpenyőben megpirítottuk a kiflit, erre kentük a majonézt és a ketchupot, majd jött a virsli (ezt is megpirítottuk kicsit grillen). Uborka- és paradicsomkarikákat nyomtunk egymást fedve a kiflibe, erre újhagymát és sajtot halmoztunk, majd az egészet pirított hagymával koronáztuk. Szép volt, alig mertük megenni.

A pirított hagyma pedig így készült:
1 fej vöröshagyma
liszt

A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat egy dobozba tesszük. Lisztet szórunk rá, rátesszük a doboz tetejét, és jól összerázzuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a hagymát. Ha jól rátapadt, forró, bő olajban kisütjük a karikákat, mikor éppen kezd barnulni, gyorsan kiszedjük (különben megég) papírral fedett tányérra, és tálaljuk. Magában is finom, chips helyett, egy kis majonézzel vagy más szósszal, vagy húshoz, salátára, bárhogyan.

* A foodstyling Cs. érdeme!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése