2011. június 23., csütörtök

Kedvenc diótortám



Kiskorom óta ez az egyik kedvenc tortám, anyukám szokta nekünk elkészíteni. Egy régi, félig szétszakadt szakácskönyvből a recept, szerzőt, címet nem tudok.
Ezúttal magam is megsütöttem, ajánlom annak, aki nem számolja a kalóriákat és nem veti meg a tömény diós élvezeteket.

Nagymama diós tortája

hozzávalók

tésztához:
14 dkg cukor
6 tojássárgája
7 tojásfehérje
fél citrom héja
10 dkg őrölt dió

krémhez:
14 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg őrölt dió
1 ek rum

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és felváltva adjuk hozzá a diót meg a habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tortaformába öntve úgy sütjük, akár a piskótát. Ha kisült, lisztezett deszkára borítjuk, és ha kihűlt, kettévágjuk.
Megtöltjük és bevonjuk a krémmel, amelyhez a tojássárgáját alaposan kikeverjük a porcukorral meg a vajjal, és a diót meg a rumot hozzáadva, fehéredésig keverjük. (A tetejét diószemekkel vagy tortadarával díszíthetjük.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése