2011. június 1., szerda

Olvasói levél: epres-babapiskótás finomság

Kedves Olvasónk, "egy Kolléganő" csodálatosan friss, epres édességet készített egy kerti partira, ennek a receptjét osztotta meg velünk. Nagyon értékeljük a fáradozást, és legközelebb mi is kérünk meghívót a buliba!:) Íme, a desszert, amit szeretettel ajánlunk nektek akár hétvégére, akár hétköznapra:

"Kedves ChefSisters!

Gondoltam, küldök Nektek egy (profilotokba vágó) gyors desszert receptet, ha jónak találjátok, tegyétek ki a blogra.:)


Epres - babapiskótás finomság

Hétvégére, egy kerti partira készült ez a desszert. Mivel sok időm nem volt a sütésre, gyorsan végiggondoltam, melyik az a desszert, ami gyorsan elkészül, finom, de amellett nem is túl tömény ebben a nyári kánikulában. Az eper adott volt, mert amíg tart a (sajnos, nem túl hosszú) szezonja, addig ugye ENNI KELL.:) Végül e mellett a finomság mellett döntöttem, mert tényleg pár perc alatt összedobható. Ráadásul tudtam, hogy a társaság összes tagja odáig lesz érte. Így is volt. (szerencsére)

Hozzávalók:

babapiskóta
tejföl
porcukor ízlés szerint
eper (vagy bármilyen más gyümölcs, készült már barackkal is)

(A képen látható mennyiség 1kg eperből, 2 nagy csomag babapiskótából, 3 pohár nagy tejfölből készült és bőségesen elegendő volt 8 felnőtt részére.)

A tejfölt összekeverem ízlés szerint a porcukorral, az epret alaposan megmosom, majd apróra (vagy nagyobbra- kinek mi a gusztusa) felvágom. Egy nagyobb tálba elkenek egy kis tejfölt, ráhelyezem sorban a babapiskótát, ezután újabb tejfölréteg következik, majd az eper, rá újabb sor babapiskóta, tejföl, eper, s ezt így szépen sorban rakjuk egymásra, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejét kedvünk szerint kidíszítjük a gyümölccsel, majd mehet a hűtőbe pihenni pár órát. Nálam egy éjszakát töltött a hűtőben. Ez alatt a babapiskóta kellően megpuhul.




Tipp: tejföl helyett készíthetjük gyümölcsjoghurttal is, de nekünk tejföllel jobban ízlik, kicsit krémesebb. Na meg a sok csodálkozó szempár sem elhanyagolható, amikor megtudják, hogy nem-nem tejszínből készült a krém, hanem „csak” tejfölből.:)

Jó étvágyat!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése