2011. április 26., kedd

Amikor a telefon a fakanál: bemutatkozik az Orderbrothers


Rendhagyó bejegyzés, sőt mi több, bejegyzések következnek a Chefsisters blogon, ahol ezen a héten egészen más oldalról közelítjük meg az étkezési kultúrát. Bemutatjuk két vendégszerzőnket, az Orderbrotherst, azaz gringow és gpontadam urakat, akik a kedvünkért tökélyre fejlesztették a pizzarendelést és a konyhai minimál alapanyagok hasznosítását, Nektek pedig egyszerű, hasznos tippekkel fognak szolgálni az éhség leküzdéséhez.

Először gringow indít, aki az irodai ebédek szakszerű, ám gyors megoldásában nyújt hathatós segítséget:



"Recept #1: rendelés az irodában

Hozzávalók:

* Délelőtt 11:00-11:55
* 1 db, 40dkg-nyi telefonkagyló, vagy posztmodern élethelyzetekben internet hozzáférés
* 1-3 db brossúra
* 2 zsibbadásmentes kéz
* 1 db elképzelés
Kis torna a telefonba ásítás elkerülése végett
Ellazult kedélyállapot a rendelés és kiszállítás közötti időszak átvészeléséhez
A fizetéshez pénz

Az első éhes vagyok-inger tapasztalásakor reflexből felemeljük a telefonkagylót, majd visszaillesztjük a helyére, mivel még nem tudjuk, mit akarunk rendelni. Ízlés szerint köhögünk, vagy kitalálunk egy fedősztorit – pl. a recepció foglaltat jelzett a vonal másik végén -, hogy a környékünkön ülő 3 embernyi kolléga előtt ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe.

A billentyűzet előtt fekvő, 15 centiméter átmérőjű bútorlapon jól elvegyítjük a bevett ételfutárok szórólapjait, majd hozzáadjuk az újonnan érkezett görög/törököt is. A 24-es Garamonddal nyomtatott "3000 forint feletti rendelés esetén ajándék birka" felhívás hatására megkérdezzük a környezetünket, hogy van-e ebédjük.

Az eredeti elképzelést átgyúrjuk a szóróanyag jobb oldalán található, a kiválasztott tételhez tartozó szám hatására. Tetszés szerint vonalzóval újra ellenőrizhető, hogy a helyes összegpárt találtuk-e meg elsőre. A szórólapokat egymást sarokpontjainál fedve, paksamétaszerűen összegyúrjuk, és gondosan az előző havi bérszámjegyzék fölé helyezzük a műanyag irattartóban.

Ezután újra felmelegítjük jobb tenyerünkkel a telefonkagylót, és mutatóujjunk segítségével gyakorlott rendelők esetében egy 7, kezdőknél 10 gombnyomásnyi számot betárcsázunk.

Megjegyzés: kezeljük higgadtan, ha a vonal másik végén ülő nő, vagy férfi másodjára sem tudja feljegyezni a cég nevét vagy a sajátunkat, valamint számunkra sértő hangszínen teszi fel a "Még valamit?" kérdést.

Az ételt ezután 30-70 percen keresztül hagyjuk főni, gondolati síkon. 12 óra környékén az iroda egy csengőbe és futárfiúba kivetített jelzéssel fogja jelezni, amint az ebéd tálalásközelivé válik. A várakoztatást lehetőleg kerüljük el, mivel ez esetben a futár túl sokáig nyomja a csengőt, illetve nem fog tudni, vagy nem akar visszaadni az 1 db, ízlés és külső tényezők szerint átnyújtott bankjegyből.

Jó étvágyat! Az étkezés végeztével ne felejtsünk el mosogatni sem, mert a munkatársak éberek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése