A képet szigorúan szülői beleegyezéssel közöljük. Figyeljétek ezt a professzionális arckifejezést:)
Na de térjünk rá a lényegre. Az előétel brokkoli krémleves volt, a desszert pedig házi készítésű erdei gyümölcs parfé, ezekről később közlünk receptet, most összpontosítsunk a főételre:
Fiatal kacsacomb káposztás palacsintával, kékáfonyás hagymalekvárral
4 db fiatal kacsacombot besóztunk, borsoztunk, 1-2 órát állni hagytuk. Serpenyőben pici olajon kérget pirítottunk mindkét oldalukra, majd felöntöttük kevés vízzel, fedő alatt puhára pároltuk. Erre szánjatok 1,5-2 órát. Amikor megpuhultak, kivettük őket a serpenyőből, tepsibe fektettük, félretettük.
Közben el lehet készíteni a sós palacsintákat a szokásos módon, csak ajánlatos kicsit vastagabbra sütni, hogy ne szakadjon. Nina ebben a munkafolyamatban vett részt, természetesen saját felszerelésével:)
A töltelékhez egy nagy fej káposztát lereszeltünk, majd a felbecsülhetetlen értékű, kacsából visszamaradt, zsíros szaftban megpirítottuk kevés cukorral ( a profik karamellizálják előtte), majd fedő alatt puhára pároltuk. Só, bors mehet még rá.
Végezetül a tepsibe fektetett combokat forró sütőben pirosra sütöttük, a palacsintákat megtöltöttük és már csak tálalni kellett. Kedves kuzinunk (ő a legprofibb köztünk egyébként) házi készítésű kékáfonyás hagymalekvárjával tökéletes ízkompozíciót kaptunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése