2011. június 7., kedd

Gyors vendégváró tortilla



Kedves barátainknál vendégeskedtünk nemrég, ahol ez volt a vacsora, és mivel nagy sikert aratott, természetesen nekem is ki kellett próbálnom. Egyáltalán nincs ellenemre a félkész dolgok használata, sőt. Ez esetben egy szuper tortillát teszteltem, és nagyon elégedett vagyok. Recept most nem lesz, mert adott a Lidl-ben kapható dobozos tortillalap (El Tequito) amihez egy tasak szósz is jár.



Ami kell még: fél-1 kg hús (csirkemellel ettük mi), friss zöldségek: saláta, paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma elengedhetetlen (!), esetleg kukoricakonzerv. Ezen kívül reszelt sajt, zúzott fokhagymával, sóval bekevert tejföl.
Teendő: a húst felkockázzuk, a dobozon leírtak szerint megpirítjuk, hozzáadjuk a szószt. A tortilla lapokat egyenként serpenyőben pár pillanat alatt felhevítjük, aztán jöhet a kreatívkodás. Az a jó benne, hogy mindenki magának tudja az asztalnál összeállítani, így szegény elgyötört háziasszonynak itt véget is ért a feladata.


Próbáljátok ki, nagyon finom. Én nő létemre kettőt simán bevertem, de az igazi férfiak hármat-négyet is el tudnak tüntetni.


Aki többet is szeretne tudni a tortilláról magáról, művelődjön itt:

2 megjegyzés:

  1. Hmm. ez de jól néz ki! Én is szoktam ilyet csinálni, de ha a húst fincsi olivaolajban és vörösbor balzsamecetben sütöd ki, akkor fenomenális!! :)

    VálaszTörlés
  2. köszi:) mindenképp kipróbáljuk így is:)Gizike

    VálaszTörlés