2011. június 15., szerda

Van úgy, hogy a legegyszerűbb dolgok esnek a legjobban: éljen a kakaós csiga!

 
Nem is tudom, hogy jutott eszembe kakaós csigát sütni, de azt hiszem az ötlethez nagyban hozzájárult a bűntudat, ami időről időre rámtör, amikor rápillantok szegény mellőzött kenyérsütőmre. Na, most aztán újra bemelegítettem, egymás után 2 hétvégén is!
Íme a recept, amit a Femina oldalán találtam, én csak beleöntöttem mindent a kenyérsütőbe és hagytam keverni, dagasztani, keleszteni. Azután minden a recept szerint történt.

Kakaós csiga
hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg kakaó
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
olaj

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel. A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát. A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a másik adag tésztával is. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg.


2 megjegyzés: