Ezt a receptet az egyik kedvencemnél, David Leibovitznál olvastam, ő meg Julia Child-tól szedte, kicsit módosította, így nyerte el végleges formáját. Én is változtattam rajta egyet (Leibovitz úr kéksajtot használ, én márványsajtot, a különbséget majd tisztázzuk alant), az eredményt fogadjátok szeretettel:
Ezután készítsük elő a sütést: melegítsük a sütőt 200 fokra, és egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelve helyezzünk készenlétbe. A tésztát nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagra, majd pogácsaszaggatóval (vagy bármilyen, pillanatnyi hangulatunknak megfelelő formával) vágjunk darabokat belőle. Ezeket helyezzük az előkészített tepsibe, egymástól egyenlő távolságra. A tetejüket kenjük meg egy kis tojássárgájával, és toljuk be a sütőbe 10-15 percre. Akkor jó, ha picit megemelkedett, és a teteje szép barna. Szedjük ki, rendezzük el ízlésesen egy kosárkába vagy egy tányérra, és gyorsan együk meg az egészet!:) Lehet lassan is, meg persze, csak néhány darabot, de rendkívül addiktív, szóval úgyis el fogjuk tüntetni legalábbis a nagy részét.
A kéksajtokról, az egyes fajták közti különbségről bővebben itt olvashattok, az eredeti recept meg itt található.
A végére pedig az egyik kedvenc jelenetem a Julie&Juliából:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése